Cesty katecheze - časopis pro katechetiku a náboženskou pedagogiku

Hlavní menu:

02.03.2009, autor: Marie Zimmermannová, kategorie: Aktuality

Pomůcky k prvnímu číslu časopisu

K obsahu čísla 2009/1 nabízíme tyto pomůcky:

  • strana 2: Powerpointová prezentace (PP) LISTY SVATÉHO PAVLA s obrázky a texty uveřejněnými v časopise, naprogramovaný jako kvíz.

  • strana 6 - 9: PP ABRAHAMOVO PUTOVANI s mapkami, na kterých jsou odděleně znázorněny dvě hlavní etapy Abrahámovy cesty (před a po povolání Bohem). Prezentace je obohacena o fotografie z některých míst, do kterých Abraham putoval.

  • strana 18 - 20: Dokument ve Wordu (W) s podrobným komentářem k uskutečnění programu "Setkat se s Bohem" ve farnosti včetně odkazů na jednotlivé pomůcky; dále exegetické poznámky v souboru W Proměnění na hoře - exegeze; a pracovní list pro rodiče k uskutečnění programu v rodinách PDF PRUVODCE PRO RODICE.

  • strana 21: W Podrobný komentář k programu Vyvolení a povolání Bohem a PP ZIDOVSTVI, která má tři části. První je určena mladším dětem pro základní představu o Židech, jejich zemi a vztahu k Bohu. Druhá část je obrázkovým slovníčkem židovských symbolů a třetí židovských svátků. Obě tyto části obsahují i zvukové komentáře. Pomůcky pro tento článek jsou v současné době recenzovány a budou uveřejněny do poloviny března 2009. Děkukjeme za pochopení.

Pomůcky si můžete stáhnout v rubrice Archiv vždy ze složky náležející příslušnému článku.


© Redakční systém: Webdesignum 2009 - 2011