Cesty katecheze - časopis pro katechetiku a náboženskou pedagogiku

Hlavní menu:

23.01.2014, autor: Marie Zimmermannová, kategorie: Aktuality

Pozvání na "cesty katecheze" v roce 2014

Prosba o vyjádření názoru na další směřování časopisu

Vážení čtenáři!
Cílem redakce revue Cesty katecheze je poskytovat oporu a podněty k přemýšlení o vašich „cestách“ při doprovázení dětí, mladých lidí i dospělých v jejich víře nebo v objevování křesťanské víry. V závěru letošního roku se uskutečnilo několik diskusí o budoucnosti časopisu. Někteří jste se k ní vyjádřili v anketě na katechetickém kongresu na Velehradě. Za všechny názory děkujeme a budeme se jimi dále zabývat. Pokud patříte ke čtenářům těchto stránek, prosíme Vás o vyjádření k jeho dalšímu směřování: stáhněte si soubor s anketou a po jejím vyplnění zašlete dokument na adresu redakce@cestykatecheze.cz. Předem Vám děkujeme.

Časopis není jedinou formou, která by uspokojila zvláště volání po širší nabídce praktických pomůcek. Mnohé je v plánu uskutečnit v rámci projektu ČBK „Obnova katecheze a náboženského vzdělávání v České republice“, o jehož průběhu vás budeme pravidelně informovat. Cesty katecheze budou i nadále poskytovat oporu vzdělávacím programům pro katechety.

Pro rok 2014 připravujeme trojici témat: ČLOVĚK – KŘESŤAN – ŽIVOTNÍ STYL. Chceme se tak zaměřit na rovinu „bytí“, tj. na identitu člověka a křesťana podle Božího plánu, a na způsoby, jak o nich komunikovat. Inspirovaly nás k tomu i myšlenky z referátu kard. Fisichelly. Plánujeme změnu v pojetí praktické přílohy. Bude zaměřena na ty, kteří v katechetické službě začínají.

Výše předplatného na rok 2014 se nemění, nové zájemce o tištěnou formu časopisu prosíme, aby vyplnili formulář v rubrice Předplatné.

Ke stažení: ; Dotaznik_wwwCK.doc, 33 kB


© Redakční systém: Webdesignum 2009 - 2011