Cesty katecheze - časopis pro katechetiku a náboženskou pedagogiku

Hlavní menu:

19.02.2011, autor: Marie Zimmermannová, kategorie: Aktuality

První číslo 2011 na téma KŘEST

Vyjde na konci února

Přípravný program je v roce 2011 zaměřen především na obnovu křestních slibů o velikonoční vigilii. Biskupové vyzývají k využití doby postní jako zvláště vhodné k přípravě tohoto okamžiku. Články i praktická příloha prvního čísla revue Cesty katecheze nahlížejí na křest z mnoha úhlů pohledu. Podrobněji se o tom můžete dočíst v editorialu, který zveřejňujeme v předstihu v rubrice Archiv.

Chceme upozornit zvláště kněze, katechety a animátory společenství, kteří nemají časopis objednaný, na novinku tohoto ročníku: je jí praktická příloha, ve které jsme se snažili alespoň v kostce představit možnosti, jak ročníkové téma lze uchopit v katechezi a v náboženském vzdělávání. Doporučujeme dostupné pomůcky a nabízíme i několik vlastních pomůcek, které lze stáhnout z rubriky "Ke stažení".

Vzhledem k tomu, že začátek doby postní se blíží, rozhodli jsme se tyto praktické pomůcky nabídnout dříve, než vyjde samo číslo časopisu. Scénáře ke katechezím, ale také programy pro mše svaté s dětmi najdete v rubrice "Ke stažení" ve složkách začínajících čísly 1101, a to od 25. února 2011.


© Redakční systém: Webdesignum 2009 - 2011