Cesty katecheze - časopis pro katechetiku a náboženskou pedagogiku

Hlavní menu:

30.11.2013, autor: Marie Zimmermannová, kategorie: Aktuality

Třetí číslo ve "vánočním balení"

Mimořádný počet článků v plném znění již nyní v archivu

Číslo je uloženo jako všechna ostatní v rubrice "Archiv". Obsah čísla je komentován v editorialu, pod kterým najdete odkazy na všechny ostatní články.

V plném textu uveřejňujeme zejména příspěvky z rubriky "Žijeme s církví", a to z mezinárodní katechetické konference v Římě. Jedná se o promluvu papeže Františka na audienci s účastníky konference a stěžejní myšlenky z úvodního referátu o vztahu mezi katechezí a novou evangelizací od kard. Rina Fisichelly, prezidenta Papežské rady pro novou evangelizaci.

Rok 2014 vyhlásil papež František jako Rok rodiny. V tomto čísle k němu najdete dva příspěvky: jednak dokončení třídílné studie Vojtěcha Novotného o rodině jako o domácí církvi (odkazy na 3. díl, 2. díl, 1. díl) a jednak článek italského katechetika Ubalda Monsciho o roli rodiny v křesťanské iniciaci dětí, tj. v jejich uvádění do křesťanského života. Oba články mohou posloužit kněžím a katechetům jako inspirace pro práci s rodiči. Plný text všech dílů Vojtěcha Novotného bude uveřejněn do konce roku 2013. Připravili jsme k němu též metodický materiál k programu pro společenství manželů, který můžete v kombinaci s tištěným časopisem využít již nyní.

Také všechny ostatní praktické příspěvky ke katechezi na téma "Boží plán spásy v dějinách i v našem životě" a k liturgické výchově dětí, konkrétně komentář a kritéria k "nedělním misálkům" najdete již nyní v plném znění na těchto stránkách. Ostatní články ročníku 2013 budou doplňovány během první části roku 2014.


© Redakční systém: Webdesignum 2009 - 2011